Solhan Merkez İmam Hatip Ortaokulu

Vizyon: Her yerde ve her zaman başarılı olacak, geleceğe şimdiden hazır, 21. yüzyılın; Yaratıcı, Dünyaya uyumlu, Sorunlara çözüm getiren, Girişken, Yurtsever, Yüksek donanımlı, Üretken, Ahlaklı, Dinamik, Öğrenmeyi seven, Bireylerinin yetiştirildiği, Türkiye’nin önde gelen okulları arasında olmak ve uluslararası düzeyde adını duyurmak.

Misyon: Bireysel farklılıkların önemsendiği bir ortamda, Dünya’da ve Türkiye’de tercih edilen, ülke geleceğine olumlu katkılarda bulunacak, Üretken, Yaratıcı, Sorumluluk sahibi, Bilimsel düşünceyi ön planda tutan beyinleri; En gelişmiş öğretim yöntemleriyle birleştirilmiş, Teknoloji destekli, Yabancı dil ağırlıklı ve Dünya merkezli eğitim ile yetiştirmektir.

Başarılar: PYBS Sınavında başarı oranımız %35 olarak gerçekleşti.

Isınma: DOĞAL GAZ
Yabancı Dil: Arapça ve İngilizce
Taban-Tavan Puan Bilgileri: Merkezi imam hatip olduğundan her yıl iki sınıf öğrenci almaktadır. Fazla başvuru durumunda mahalli sınavla eleme yapmaktadır.
Okulun Sınav Başarı Durumu: İlk yıl olduğundan ileride güncellenecektir.
Sınavala Öğrenci Yerleştirme Yüzdesi: İlk yıl olduğundan ileride güncellenecektir.
Sportif Etkinlikler: Futbol, basketbol ve voleybol sahaları mevcuttur.
Bilimsel Etkinlikler: ileride güncellenecektir.
Proje Çalışmaları: ileride güncellenecektir.
Yurtdışı Proje Faaliyetleri: ileride güncellenecektir.
Diğer Hususlar: ileride güncellenecektir.

Telefon - 4267112019

WEB - https://solhanmerkezimamhatiportaokulu.meb.k12.tr

Adres - YENİ MAH. ŞEHİT RECEP BATTAL CAD. SOLHAN KIZ ANADOLU IMAM HATIP LISESI BLOK NO: 3 SOLHAN / BİNGÖL

Öğretim Şekli :Tam gün eğitim

Yerleşim Yeri - Okulumuzun yer aldığı Solhan ilçesi 19 bin nüfuslu bir ilçe olup il merkezine 50 km uzaklıkta yer alır. D-100 karayolu üzerinde yer alan ilçemiz sosyal, sportif açıdan bir çok imkana sahiptir.

Ulaşım Yürüme mesafesinde

İl/İlçe Merkezine Uzaklık İlçe Merkezinde, İle uzaklığı 55 km´dir